Clătite cu caise şi unt cu miere

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu caise si unt cu miere din: unt, miere, faina, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, ou, lapte, caise uscate si ulei.

Ingrediente:Clătite cu caise şi unt cu miere

  • 100 g unt moalte
  • 2 linguri miere

pentru clatite:

  • 140 g faina
  • un strop de bicarbonat de sodiu
  • 25 g zahar pudra
  • un ou
  • 150 ml lapte
  • o mana de caise uscate, taiate marunt
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu mierea, se aşază în folie de plastic sub forma unui baton şi se dă la rece. Se poate păstra în frigider până la o lună.

Se cerne făina, bicarbonatul de sodiu şi un strop de sare într-un bol, se amestecă cu zahărul şi se face o adâncitură in mijloc.

Se bate oul cu laptele şi se toarnă înce în golul format, amestecând continuu pentru aevita formarea cocoloaşelor. Se adaugă caisele.

Se încinge o picătură de ulei într-o tşaie nonaderentă, la foc moale. Se adaugă 3  linguri cu vârf de aluat şi se ţin aproape 1 minut, până când pe suprafaţa fiecăei clătite apar bule.

Se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai prăjesc 1 minut. Se repetă operaţiunea până la epuizarea aluatului.

Se servesc de preferat calde. Dacă le păstraţi la rece, întâi încălziţi şi apoi adăugaţi untul cu miere.

Clătite cu caise şi unt cu miere

Clătite cu caise şi unt cu miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.