Clatite cu branza si ceapa verde

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu branza si ceapa verde din: oua, ulei, apa minerala, lapte, branza de vaci, branza de oaie, sare, piper, ceapa, unt, marar si patrunjel.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Clatite cu branza si ceapa verde

  • 3 oua mari
  • o ceasca de ulei
  • o caita de apa minerala
  • o cana lapte
  • 200 g faina
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g branza de oaie
  • sare
  • un praf de piper
  • 2-3 legaturi ceapa
  • 70 g unt topit
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ceapa bine, apoi se taie şi se pune să se călească într-o tigaie în puţin ulei, doar ca să se înmoaie, apoi se lasă să se răcească.

Intr-un bol se pune brânza de vaci şi brânza de oaie şi se amestecă bine,;apoi se adaugă ouăle, verdeaţa tocată, ceapa călită, sare şi piper şi se amestecă bine, cu o lingură de lemn.

Se pun ouăle într-un bol, se bat bine, se adaugă sare, puţin lapte, apa minerală, făina şi uleiul. Dacă aluatul de clătite e prea gros, se mai adaugă lapte şi apă minerală.

Clătitele se prăjesc puţin mai groase de data aceasta. Se tapetează o tavă cu unt şi se pune un strat de clătite, um strat de brânză cu verdeaţă călită, şi tot aşa până la ultimul strat.

Se acoperă cu ultimul strat de clătite şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Clatite cu branza si ceapa verde

Clatite cu branza si ceapa verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Andreea Jarcu

    Foarte bune clatitele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.