Clatita cu peste si ansoa

Printeaza

O reteta de clatite cu lapte, fileuri de peste, ansoa in ulei picant, ceapa, usturoi, rosii, otet de mere, sare, piper si marar. Servita cu sos de rosii si marar presarat.

Ingrediente:Clatita cu peste si ansoa

  • 600 ml lapte dulce
  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • două fileuri de peşte
  • un borcănel de anşoa în ulei picant
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • două roşii
  • pastă de tomate
  • 500 ml apă
  • o linguriţă de oţet de mere
  • ulei
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte pînă devine aurie. Se adaugă usturoiul, roşiile , date.pe râzătoare, o lingură de pjastă de tomate, oţetul de mere şi apa.

Se lasă să fiarbă pînă cînd scade sosul format, se condi­mentează şi se ia de pe foc. Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, piper şi puţin ulei, se scot cu o spumieră şi, după ce s-au răcit, se curăţă de oase şi se pun într-un bol.

Se adaugă fileurile de anşoa şi uleiul în care au stat. Se pasează totul, se condimentează, dacă este nevoie, şi se păstrează la cald. Se face un aluat de clătite din ouă, lapte dulce şi făină, se coc clătitele şi se umplu cu pasta de peşte.

Clătitele se servesc calde cu sosul de roşii, presărate cu mărar tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.