Clapon in stil japonez

Printeaza

Clapon in stil japonez din: clapon, aspic, patrunjel, unt, faina, smantana, gelatina, boia.

Ingrediente:Clapon in stil japonez

  • 2 claponi, mai mari
  • aspic
  • patrunjel

Pentru sos:

  • 60 g unt
  • 50 g făină
  • zeama de la supa de pui sau de clapon
  • o lingură cu smântână
  • 10 g gelatină
  • 1/2 linguriţă de boia

 

Mod de preparare:

Frigeţi claponii înăbuşit la cuptor. Când s-au rumenit frumos pe toate feţele, tăiaţi-i în bucăţi mari (piepţii şi copanele separat).

Pregătiţi un sos chaud-froid, astfel: combinaţi 60 g unt cu 50 g făină, zeama de la supa de pui sau de clapon, o lingură cu smântână şi 10 g gelatină.

Adăugaţi în sos pentru gust 1/2 linguriţă de boia dulce de ardei. Cu acest sos, napaţi bucăţile de carne, decoraţi-le şi glasaţi- le cu aspic.

Separat, pregătiţi un pilaf din: orez, supă de pasăre, ulei, stafide şi boia.

Când pilaful s-a răcit, puneţi-l într-o formă, răsturnaţi-l pe un platou şi înconjuraţi-l cu sosul chaud-froid. Garnisiţi, de asemenea, cu pătrunjel verde şi aspic.

La masă, aduceţi separat un sos de ouă fierte, tocate şi şuncă, combinate cu maioneză şi frunze de tarhon.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.