Clapon cu macaroane

Printeaza

Clapon cu macaroane din: clapon, macaroane, faina, oua, lapte, unt, pesmet, sunca, cascaval, lamaie, mazare, sare, piper.

Ingrediente:Clapon cu macaroane

  • 1 clapon de până în 2 kg
  • sare
  • piper
  • 200 g maca­roane
  • 2 linguri cu făină
  • 4 ouă
  • 1 pahar cu lapte
  • 200 g unt
  • puţin pesmet
  • 80 g şuncă
  • 60 g caşcaval
  • 1 lămâie
  • 300 g mazăre fină

Mod de preparare:

Puneţi într-un vas apă, o linguriţă de sare şi ceapă. Când clocoteşte, puneţi claponul şi lăsaţi-l 35 de minute să fiarbă încett pe foc domol.

Intre timp pregătiţi sosul suprem din: 40 g unt, 1 lingură cui făină, 1 pahar mare cu supă de clapon, sare, 1 gălbenuş şi zeamai de lămâie.

Tăiaţi claponul în 8-10 bucăţi potrivite, puneţi-le pe o tavă, pe fiecare bucată de carne puneţi câte o lingură de sos; suprem şi daţi tava la frigider.

Când acestea s-au răcit, treceţi-lei prin făină, ou bătut şi pesmet.

Separat, pregătiţi budinca din macaroane astfel: combinaţi macaroanele fierte cu sos alb, şunca tăiată julienne, caşcavalul ras şi 2 ouă.

Puneţi totul într-o formă de budincă unsă şi daţi-o apoi la cuptor pe baie de aburi.

Când budinca este gata, răsturnaţi-o pe un platou mare. In jurul acesteia puneţi bucăţile de carne bine prăjite în ulei şi mazărea sote.

Separat, aduceţi pe masă sos brun cu ciuperci călite şi tăiate julienne.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.