Clapon cu ciuperci

Printeaza

 Clapon cu ciuperci

Ingrediente:Clapon cu ciuperci

  • 1 clapon de 1,800—2 kg
  • 12 roşii
  • 1 morcov
  • 1legătură de mărar
  • 1 păstarnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 250 g ciuperci
  • 3 ardei graşi
  • 5 ouă
  • 200 g orez
  • 200 g ficat
  • 114 lingură de făină
  • 150 g unt
  • 1 /2 păhărel de coniac
  • 100 g smantană
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Claponul se spală, se curăţă, se pune într-o tavă adîncă cu sare, unt, puţină apă şi se dă la coptor. După circa 30 minute se adaugă: zarzavatul, ceapa, ardeii ciupercile (toate tăiate julien), 1/4 1 supă.

Cînd este gata, se scoate claponul şi în tavă se face sosul, care se drege cu 1/4 lingură de făină, smîntînă, coniacul şi mărarul tocat se mai fierbe 4-5 minute.

Se tran­şează claponul, se aşază pe platou garnisindu-se cu roşii umplute cu pilaf şi ficat.

Puţin sos se pune pe friptură iar restul se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.