Clapon cu ansoa

Printeaza

Clapon cu ansoa din: clapon, ulei, oua, lamaie, mustar, cartofi, telina, mere, ansoa, gelatina, vin, ceapa, patrunjel, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Clapon cu ansoa

  • 1 clapon de 1,400 kg
  • 300 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lamaie zemoasă
  • 1 linguriţă cu muştar
  • 2 cartofi
  • 2 ţeline
  • 2 mere
  • 3 fileuri de anşoa
  • 20 cozi de raci
  • 10 foi de gelatină
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • pătrunjel verde
  • 2 fire de ceapă verde

Mod de preparare:

Puneţi claponul la fiert în apă clocotită in care aţi adaugat sare şi 1 ceapă.

Când este gata daţi-l la rece. Separat, pregătiţi maioneza cu: 2 gălbenuşuri, ulei, sare, muştar şi zeamă de lămâie. Taiaţi apoi claponul fiert în 12 bucăţi egale şi dezosaţi-le. Puneţi-le pe un platou.

Napati carnea cu maioneză în care incorporaţi 2 linguri cu aspic şi decoraţi cu cozile de rac fierţi si frunze de pătrunjel.

Legumele fierte, fileurile de anşoa, foi de ceapă verde, toate tăiate julienne, combinaţi-le cu maioneza.

Puneţi salata pe un platou, pe aceasta aşezaţi bucăţile de clapon, napaţi totul cu aspic realizat din zeamă de clapon, gelatină şi vin.

Restul de aspic tocaţi-l şi cu acesta garnisiţi platoul.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.