Clafoutis cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de clafoutis cu migdale din: migdale, boabe de struguri, strugure rosu, unt, zahar vanilat, oua, zahar, smantana, faina, praf de copt, fulgi de migdale, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Clafoutis cu migdale

  • 100 g migdale
  • 300 g boabe de struguri (fara seminte)
  • ciorchine strugure rosu
  • 1 lingura unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 80 ml smantana
  • 40 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • unt pentru uns formele
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Râşneşti migdalele, speli strugurii şi-i laşi la se scurga. Ungi cu unt patru forme ceramice rotunde mici sau o formă mare şi presari în interior zahărul vanilat, o lingură de fulgi de migdale şi boabele de struguri. Freci zahărul cu untul şi gălbenuşuri­le Adaugi migdalele măcinate, smântână şi făina amestecată cu praful de copt, du­pă care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.

Umpli 2/3 din formele de ceramică cu aluat, pui cateva boabe de strugure rosu, presari fulgi de migdale si coci in cuptoul incins la foc mic 40-45 de minute. Serveste desertul cald sau rece, presarat cu ahar pudra.

Clafoutis cu migdale

Clafoutis cu migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.