Civet de iepure

Printeaza

Civet de iepure

Ingrediente:Civet de iepure

  • 1 iepure
  • 200 g slănină sau costiţă
  • 2 linguri făină
  • 1-2 cepe
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1/2 pahar vin aib
  • 1/2 pahar oţet de vin
  • 1 ceaşcă zeamă de carne (sau de vlnat)
  • cîţiva căţei de usturoi
  • 500 g ar­pagic mic rotund
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 g ciuperci
  • 1/2 lămîie

Pentru marinată :

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă tăiată în felii subţiri
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă co­niac
  • puţină sare
  • piper
  • oţet

Mod de preparare:

Alegem un iepure frumos, îl jupuim, îi scoatem cu atenţie intestinele ca să nu se spargă fierea. Punem într-un castron sîngele şi ficatul. Tăiem iepurele în bu­căţi cam de 100 g.

Intr-un castron sau într-o cratiţă smăl­ţuită, punem carnea la marinat. Ameste­căm bucăţile de carne cu mirodeniile şi lăsăm 4-5 ore.

Intr-o cratiţă prăjim puţin slănina sau costiţa slabă, tăiată felii. Adăugăm iepu­rele cu toate mirodeniile şi cepele tăiate mărunt. Ţinem cratiţa la foc repede pe plită. Amestecăm. Cînd carnea s-a prăjit căpatînd o aromă plăcută, adăugăm făină şi amestecăm din nou. Stingem cu vin roşu, vin alb şi oţet de vin. Amestecăm totul. Turnăm zeamă de carne sau de vînat sau apă clocotită. Punem căţei în­tregi de usturoi curăţat, acoperim crati­ţa şi lăsăm mîncarea să fiarbă încet.

Prăjim arpagicul puţin în unt şi ulei, dăm îndată mai la o parte, să nu se ardă, şi turnăm din cînd în cînd zeamă de carne sau puţin sos de iepure.

Alegem ciuperci mici, rotunde, le cu­răţăm şi le spălăm. Le tăiem, după mări­me, în două, în patru sau le lăsăm în­tregi. Le opărim repede în apă clocotită cu puţină sare, le strecurăm, le punem într-o cratiţă cu o bucăţică de unt şi puţină zeamă de lămîie. Amestecăm pu­ţin ciupercile adăugind o lingură de sos din cratiţa unde fierbe iepurele. Ciuper­cile şi arpagicul nu trebuie să rămînă us­cate, ci să aibă mereu sos de iepure.

Inainte de a fi iepurele fiert, tăiem ficatul în felii, îl punem în cratiţa cu ie­purele. Adăugăm şi sîngele bătut şi lă­săm carnea să dea un clocot cu sîngele. Cînd iepurele este gata, tragem la margi­nea plitei, ca şi arpagicul şi ciupercile.

Prăjim 10 felii de pîine (canapele) în unt sau în ulei şi le aşezăm într-o far­furie lungă, mai adîncă. Apoi luăm bu­căţile de carne cu lingura şi cu furculiţa, precum şi bucăţile de ficat, şi le aranjăm peste canapelele de pîine.

Punem ciupercile şi arpagicul .ameste­cate în mijlocul farfuriei unde am lăsat un loc anume, iar deasupra strecurăm so­sul peste iepure, ciuperci şi arpagic.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • civet de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.