Ciuperci usturoiate
PrinteazaO reteta de ciuperci usturoiate din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, unt, marar, zeama de lamaie, sare si piper.
- 1 kg ciuperci mari carnoase
- 2 cepe
- 6 catei de usturoi
- 1 cescuta cu vin alb sec
- 2 lingurite cu unt
- 1 legatura de marar
- 2 lingurite cu zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile, taie-leîn sferturi şi stropeşte- le cu puţină zeamă de lămâie. Separat, taie ceapa julien şi căleşte-o în untul topit. Adaugă ciupercile şi lasă-le să se înăbuşe bine în zeama pe care o lasă.
Presară un praf de sare şi piper şi stropeşte- le din când în când cu vinul alb. Spre final, pune căţeii de usturoi zdrobiţi cu podul palmei. Lasă să dea în câteva clocote şi aromatizează cu mărarul tocat fin.
Ciuperci usturoiate
Pofta buna!