Ciuperci umplute la cuptor

Printeaza

O reteta de ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci champignon, carote, praz, ulei de masline, curcuma, sare, piper, patrunjel verde, bulgur si cascaval.

Ingrediente:Ciuperci umplute la cuptor

  • 12 ciuperci Champignon de marime mijlocie
  • 120 g carote (morcovi tineri)
  • 1/2 praz (cu tot cu partea verde)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri curcuma
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 5 linguri cu varf bulgur fiert
  • 60 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile: se pun deoparte pălăriile, iar picioarele se toacă. Se rad morcovii şi se taie cuburi prazul.

Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se călesc prazul şi morcovii cca 3 min. la foc mijlociu; se adaugă picioarele de ciuperci, se sărează şi se pudrează cu curcuma şi piper.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă bulgurul fiert şi pătrunjelul şi se lasă să se răcească.

Intre timp se unge cu ulei de măsline o tavă sau o formă de sufieu şi se repartizează ciupercile cu adâncitura în sus.

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se coc ciupercile cca 10 min. Se scurge apoi zeama rezultată, se tamponează pălăriile de ciuperci cu prosoape de hârtie şi se umplu cu amestecul de bulgur; se presară caşcaval.

Se reglează temperatura cuptorului la 180 °C şi se mai coc ciupercile 10-12 min.

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciuperci-umplute-cuptor html

1 comentariu

  1. Imi ploua in gura dupa ciupercile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.