Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

Printeaza

 

O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou.

Ingrediente :

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

  • 16 ciuperci mijlocii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete
  • 30 g miez de paine (proaspat)
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 cepe verzi tocate marunt
  • 1/4 ceasca parmezan (cascaval) ras
  • 2 linguri patrunjel verde taiat foarte fin
  • 1 ou batut usor

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 240C. Se tapeteaza o tava mare (32×38 cm) cu o folie care se unge cu grasime.

Palariile se asaza pe tava cu gura in sus, iar coditele se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cubuletele de slaninuta circa cinci minute, la foc potrivit, amestecand din timp in timp.

Se adauga coditele tocate si se prajesc si ele cu capac circa doua minute, la foc iute.

Apoi se iau de pe foc. Se toarna compozitia intr-un castron, se adauga miezul de paine, usturoiul, ceapa, cascavalul, patrunjelul si oul batut si se amesteca bine.

Se umplu ciupercile palariile cu amestecul preparat anterior, se baga la cuptor si se coc circa 12 minute, pana ce se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.