Ciuperci umplute cu roşii

Printeaza

Ciuperci umplute cu roşii

Ingrediente:Ciuperci umplute cu roşii

  • ciuperci
  • roşii
  • sare
  • ulei
  • piper
  • vin
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţe şi de seminţe, se lasă să se scurgă. Se pră­jesc apoi timp de 5—10 min în ulei încins, adăugind sare şi piper.

Se umplu ciupercile cu roşiile astfel preparate, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor.

Dacă roşiile s-au rumenit înainte de a fi ciupercile gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă pe maşina de gătit pînă cînd ciupercile sînt gata şi sosul a scăzut suficient.

Aceste ciuperci se servesc fie ca garnitură, fie ca ape­ritiv, în acest din urniă caz se adaugă un sos care se prepară din zeama rămasă în tavă unde s-au copt ciupercile, stinsă cu vin şi zeamă de ciuperci (în lipsă, cu apă).

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.