Ciuperci umplute cu orez

Printeaza

Ciuperci umplute cu orez din: ciuperci, orez, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci_umplute_cu_orez

  • 1 kg ciuperci proaspete potrivit de mari
  • 150 g orez
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci albe, se spală, se rup cozile, se sărează şi se pun cu gura în jos 5 min la cuptor, ca să elimine apa. Separat se toacă mărunt cotoarele şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul şi se lasă împreună 4-5 min, cu putină sare şi ulei.

Când s-au înmuiat şi au scăzut, se adaugă putină apă şi se mai lasă 4-5 min până când orezul absoarbe toată appa. Când se ia de pe foc orezul trebuie să fie 70% fiert. Se dau deoparte să se răcorească şi se umplu ciupercile răcorite.

Se pun într-un vas termorezistent şi se bagă la cuptor timp de 15 min.

Ciuperci umplute cu orez

Ciuperci_umplute_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.