Ciuperci umplute cu orez
PrinteazaCiuperci umplute cu orez din: ciuperci, orez, ulei, sare, piper.
- 1 kg ciuperci proaspete potrivit de mari
- 150 g orez
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci albe, se spală, se rup cozile, se sărează şi se pun cu gura în jos 5 min la cuptor, ca să elimine apa. Separat se toacă mărunt cotoarele şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul şi se lasă împreună 4-5 min, cu putină sare şi ulei.
Când s-au înmuiat şi au scăzut, se adaugă putină apă şi se mai lasă 4-5 min până când orezul absoarbe toată appa. Când se ia de pe foc orezul trebuie să fie 70% fiert. Se dau deoparte să se răcorească şi se umplu ciupercile răcorite.
Se pun într-un vas termorezistent şi se bagă la cuptor timp de 15 min.
Ciuperci umplute cu orez
Pofta buna!