Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Printeaza

Ciuperci umplute cu legume la cuptor din: ciuperci, dovlecel, ardei, rosie, patrunjel, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci umplute cu legume la cuptor

  • 1 kg ciuperci cu pălăria mare
  • 1/2 dovlecel mic
  • 1/2 ardei gras
  • 1 roşie tare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie picioruşele şi se spală bine în rrfai multe ape. Pălăriile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Picioruşele ciupercilor se toacă mărunt, la fel şi arde­iul gras.

Dovlecelul se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se îndepărtează cotorul şi partea zemoasă de la roşie, apoi se toacă mărunt.

Se amestecă picioruşele ciupercilor cu ardeiul gras, dovlecelul, roşia, usturoiul pisat şi jumătate de legătură de pătrunjel tocată mărunt. Restul de pătrunjel se păs­trează pentru ornat.

Se condimentează compoziţia cu sare şi piper şi se umplu ciupercuţele. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.