Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac

Printeaza

O retete de ciuperci umplute cu branza cu mucegai, spanac, ceapa, vin alb, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper servita cu smantana si mujdei.

Ingrediente:Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac

  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 g brînză cu mucegai
  • 200 g spanac congelat
  • o ceapă
  • 100 ml vin alb demisec
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri de miere
  • două fire de rozmarin
  • sare
  • piper
  • smîntînă
  • usturoi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spanacul se decongelează, se pune într-o strecurătoare şi se apasă cu o lingură ca să se elimine apa. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, codiţele de ciuperci tăiate cubuleţe, se călesc pînă devin aurii, apoi se adaugă spanacul. Se prăjesc zece minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Ciupercile se spală, se curăţă de pieliţă, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se umplu cu spanacul prăjit, s;e aşază deasupra bucăţele dle brînză cu mucegai şi se presarră rozmarin tocat.

Vinul alb se amestecă bine c:u mierea, două linguri de ulei şi puţină apă. Se toarnă în tavă, se introduce în cuptorul încins şi se coc lla foc mediu circa 15 minute. Se servesc calde, cu smantana si mujdei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.