Ciuperci sotate

Printeaza

Retete de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie, usturoi, marar, margarina, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci_sotate

  • 600-800 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 egatura de marar
  • 1 lingura cu margarina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata si spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri palariile si coditele.

Intr-o tigaie, pune margarina la topit, dupa care adauga ceapa curatata si taiata julien.

Adauga ciupercile si caleste apana scade zeama lasata de ele.

Adauga usturoiul taiat rondele sau zdrobit.

Potriveste gustul de sare si piper si eventual acreste cu zeama de lamaie.

Serveste sotul cald cu marar tocat si mamaliguta.

Pentru a nu-si schimba culoarea, stropeste ciuprcile cu suc de lamaie.

Ciuperci sotate

Ciuperci_sotate

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Taitei chinezesti cu ciuperci

Taitei chinezesti cu ciuperci sotate

Taitei chinezesti cu ciuperci sotate din: ciuperci, miere, usturoi, ulei, ceapa, soso de soia, taitei. Ingrediente: 500 g ciuperci amestecate 2 linguri ulei de floarea-soarelui un fir ceapă verde un căţel usturoi 1 1/2 linguri miere câteva fire coriandru 3 linguri sos de soia 300 g tăiţei chinezeşti   Mod de preparare: Se încing 2 […]

Ciuperci a la grec cu vin

Ciuperci sotate in vin

Ciuperci sotate in vin din: ciuperci, ulei, usturoi, vin, patrunjel, sare. Ingrediente: 800 g ciuperci conservate o lingura ulei 3 căţei usturoi 65 ml vin alb o lingură pătrunjel un praf sare   Mod de preparare: In tigaia bine încălzită se pun uleiul, ciupercile trecute sub un jet de apă şi bine scurse, un praf […]

 

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin patrunjel verde marar sare piper   Mod de preparare: Incinge […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.