Ciuperci cu sos si marar

Printeaza

O reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei.

Ingrediente:Ciuperci cu sos si marar

  • 800 g ciuperci
  • 2 legaturi marar
  • 100 g unt
  • piper alb macinat
  • 2 linguri faina
  • o legatura ceapa verde
  • 300 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei pentru calit

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile. Se taie jumătăţi. Se pun să fiarbă 15 minute în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Separat, se curăţă ceapa, se taie potrivit şi se căleşte cât să se înmoaie. Se scot între timp ciupercile, se scurg şi se ţin 5-10 minute în ceapă.

Se topeşte untul, se pun făina cernută şi laptele călduţ. Se adaugă sare şi piper, si, la final, smântână şi mărarul tocat. Se scot ciupercile într-un bol şii se amestecă cu sosul alb. Se servesc cu friptură de pui la grătar.

Ciuperci cu sos si marar

Ciuperci cu sos si marar

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos de ciuperci cu smantana si marar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.