Ciuperci cu rosii si migdale

Printeaza

Ciuperci cu rosii si migdale din: ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti, ulei de măsli­ne, ceapa, usturoi, arpagic intreg, pasta de rosii, rosii copate, migdale, scortisoara, otet, sare, piper.

Ciuperci cu rosii si migdale

Ingrediente:

  • 750 g ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti
  • 8 linguri ulei de măsli­ne
  • 1 ceapă mare
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 kg arpagic întreg
  • 1/2 linguriţă pastă de roşii
  • 3 roşii coapte
  • 250 g migdale
  • 1 praf scorţişoară
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli şi tai ciupercile în felii mai mici, pe lung, după cum sunt nervurile. Le sărezi, piperezi şi le sotezi uşor cu 4 linguri ulei.

Le transferi într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată solzişori, usturoiul tăiat feliuţe, arpagi­cul întreg şi continui sotarea timp de 15 minute.

Pui pasta de roşii dizolvată în puţînă, apă, roşiile date pe razătoare şi jumătate din migdale feliate sau tăiate in doua.

Prăjeşti restul de migdale şi le adaugi în mâncare, mpreună cu celelalte 4 linguri de ulei şi scorţişoara. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă, să nu se usuce mâncarea.

Fierbi încă, 40-45 de minute la foc mic, iar la final adaugi oţetul. Amesteci şi serveşti mâncarea fierbinte, dar este bună si rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.