Ciuperci pane cu ganitura

Printeaza

Ciuperci pane cu ganitura din: ciuperci, oua, faina, pesmet, sare, condimente, zeama, ulei.

Ingrediente:Ciuperci pane cu ganitura

  • 800 g ciuperci
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • condimente pentru ciuperci
  • zeamă de lămâie
  • 4-5 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi zeamă de lămâie. Se fierb 20 de minute, după care se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs şi răcit.

Oul se bate bine cu condimente pentru ciuperci. Ciupercile zvântate se trec prin făină, prin ou şi prin pesmet şi se aşază într-o tavă în care s-a aşezat o hârtie pentru copt, unsă cu ulei.

Se rumenesc bine pe ambele părţi până capătă o culoare aurie. Se servesc cu diferite garnituri, cum ar fi: piure, orez cu legume etc.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bune ciupercile ane cu garnitura de orez cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.