Ciuperci in otet

Printeaza

O reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar.

Ingrediente:Ciuperci in otet

  • 3 kg ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori
  • 2 litri lichid de saramură cu oţet
  • cimbru verde sau uscat
  • frunze de ţelină
  • sare
  • piper boabe
  • enibahar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi apoi puneţi-le în borcane. Deasupra puneţi câte o frunză de ţelină.

Pentru saramură, puneţi la fiert 1,5 l apă cu 2 linguri sare grunjoasă, 1 lingură boabe de piper, câteva boabe de enibahar, 1 legătură de cimbru verde sau uscat.

Oţet se adaugă după gust, cel puţin 4 – 5 linguri.

Fierbeţi saramura şi apoi turnati-o strecurată peste ciupercile din borcane. Puneţi sub borcane un cuţit, ca să nu se crape. Legaţi borcanele imediat şi apoi puneti-le la cuptorul cu foc mic timp de 30 de minute.

Stingeţi focul şi mai lăsaţi borcanele în cuptor până când se răcesc.

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciuperci in otet la borcan

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Au iesit bune ciupercile in otet?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.