Ciuperci marocane cu cuscus

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci marocane cu cuscus din: ceapa rosie, ulei de masline, scortisoara, ciuperci, rosii, naut, miere, cuscus, caise uscate si patrunjel.

Ingrediente:Ciuperci marocane cu cuscus

  • 1 ceapă roşie, tăiată felii
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară, măcinată
  • 1 linguriţă de chimion, măcinat
  • 300 g de ciuperci, tăiate sferturi
  • 400g de roşii, tocate
  • 410 g naut de la conserva, clatit si scurs
  • 1 lingurita miere lichida
  • 175 g de cuscus
  • 50 g caise uscate, taiate cuburi
  • 1 mana de patrunjel, tocata grosier

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte ceapa în ulei 6 minute, până se înmoaie. Se adaugă scorţişoara şi chimionul şi se mai călesc 1 minut, amestecând.

Se adaugă ciupercile, se călesc 2 minute, apoi se toarnă roşiile, năutul şi mierea şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă uşor 7-8 minute.

Intre timp, se amestecă într-un bol cuşcuşul cu caisele uscate, sare şi piper. Se toarnă 250ml de apă clocotită deasupra, se amestecă ca să se omogenizeze, apoi se acoperă.

Se lasă să se pătrundă 7 minute sau până se înmoaie.

Pentru servit, se desfac boabele de cuşcuş cu o furculiţă, se amestecă pătrunjelul şi se toarnă deasupra amestecul de ciuperci. Merge bine cu garnitură de fasole verde.

Ciuperci marocane cu cuscus

Ciuperci marocane cu cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.