Ciuperci cu mamaliguta de gris

Printeaza

Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci pleurotus
  • 20 g gris
  • 150 g malai
  • 500 ml supa de pui
  • 100 g alune
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 100 g parmezan
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli şi le tai în bucăţi mai mari, apoi le căleşti în ulei împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, până când se evaporă toată apa ce o lasă ciupercile.

Pui apoi alunele sfărâmate, potriveşti gustul de sare şi de piper şi mai laşi timp de 2-3 minute la foc mic.

Sepa­rat, pui laptele împreună cu supa de pui la fiert şi, când începe să fiarbă, torni în ploaie mălaiul amestecat cu grisul.

Ames­teci bine pentru a nu se forma cocoloaşe, apoi adaugi pătrun­jelul tocat mărunt şi 50 g de par­mezan dat pe răzătoarea mare.

Când mămăliguţă este aproape fiartă, pui şi untul, potriveşti de sare şi amesteci bine.

Serveşti mămăliguţă fierbinte, cu ciupercile puse deasupra aceste­ia şi cu parmezanul rămas dat pe răzătoarea mare şi presărat peste ciuperci.

 

Ciuperci cu mamaliguta de gris

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.