Ciuperci a la grecque

Printeaza

Ciuperci a la grecque din: ciuperci, marar, rosii, vin alb, lamaie, sare, ulei de masline, seminte de coriandru, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 2 legaturi de marar
  • 2 rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu sare
  • 3-4 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu seminte de coriandru
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Spalati ciupercile, curatati pielita de deasupra, separati coditele pe care le tocati marunt.

Taiati palariile ciupercilor in jumatati. Puneti intr-un vas emailat sa fiarba 20 minute impreuna cu coditele tocate si zeama de la 1/2 lamaie, piper boabe, 1 pahar cu vin alb, 2 rosii decojite si taiate felii subtiri si seminte de coriandru.

Acoperiti vasul si asezati-1 intr-un loc mai ferit pe gratarul pe care se face friptura.

Rasturnati ciupercile intr-un castron mare, lasati sa se raceasca usor, apoi turnati uleiul, zeama de la lamaia ramasa, sare si marar tocat.

Serviti salata in boluri de plastic cu paine de casa.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.