Ciuperci la borcan

Printeaza

Ciuperci la borcan din: ciuperci, lamaie, sare, otet, mustar, untdelemn.

Ingrediente:Ciuperci la borcan

  • ciuperci
  • lamaie
  • sare
  • otet
  • mustar
  • untdelemn

 

Mod de preparare:

Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală la fel ca în reţeta ante­rioară, apoi se trec prin puţină zeamă de lămâie ca să rămână albe. Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare (2% sare), unde se ţin patru-cinci minute.

Se lasă să se scurgă pe o sită, apoi se aşează în borcane.

Se prepara oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, un litru şi jumătate de apă, 25 g sare la fiecare litru de lichid şi se fierbe în clocote.

Când s-a mai răcit, se adaugă puţin muştar şi se toarnă peste ciuperci în borcane atât cât să le acopere bine, adăugând la fiecare borcan un strat de untdelemn de 1-2 cm.

Se închid borcanele cu folie adezivă şi se păstrează într-un loc uscat şi rece.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.