Ciuperci de aluat umplute

Printeaza

 

Din aluat moale de piroşti fa­cem chifle mici, rotunde, în formă de ciu­perci mijlocii. Facem şi codiţe sucind cu palma pe masă o bucăţică de aluat, pînă ajunge ca o frînghioară de grosimea de­getului mic.

Le tăiem pe măsura picio­rului de ciupercă, căutînd ca un capăt să fie mai subţire. Ungem cu ou ciuper­cile (codiţele nu) şi le dăm la un cuptor iute. Sînt gata în 15 minute. Le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească.

După ce s-au răcit, le scobim bine de miez făcind o gaură în partea ele jos, ca să poată intra multă umplutură. Gaura se astupă cu codiţa. Le umplem după dorin­ţă cu umplutură de şuncă, umplu­tură de şuncă cu sos alb, umplu­tură de sardele cu sos alb, um­plutură de ouă, umplutură de ciu­perci , umplutură de ciuperci pră­jite.

Cînd umplem şi coditele, scoatem mie­zul din ele cu un ac de împănat. Facem un cornet de hîrtie, tăiem vîrful, şi punem în el compoziţia, apoi, strîngînd corne­tul, umplem coditele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.