Ciuperci cu vinete si ardei la gratar

Printeaza

Ciuperci cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei de masline, usturoi, otet de mere, cimbru.

Ingrediente:Ciuperci_cu_vinete_si_ardei_la_gratar

  • 4 ciuperci mari
  • 1 vanata mare
  • 2 ardei capia

pentru marinata:

  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite otet de mere
  • 1 lingurita de cimbru sau oregano uscat

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron mic toate ingredientele pentru marinadă. Indepărtează picioruşele de ciuperci şi nu decoji pălăriile! Taie vânătă în felii lungi şi subţiri, apoi crestează miezul în formă de zig-zag.

Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Unge legumele cu o parte din marinadă şi lasă-le pe grătar 5-10 minute, întorcându-le pe ambele părţi, până ce se înmoaie.

Mai unge-le cu marinadă şi în timp ce sunt pe grătar, şi din nou, înainte de a servi.

Ciuperci cu vinete si ardei la gratar

Ciuperci_cu_vinete_si_ardei_la_gratar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Perfecte pentru vara 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.