Ciuperci cu sos alb si legume
PrinteazaCiuperci cu sos alb si legume din: ciuperci, ardei, ceapă, făină, nucşoară, supă de legume, telemea sau tofu, sare, piper, margarina, unt.
Ingrediente:
- 15 ciuperci
- 3 ardei
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 1 praf de nucşoară
- 150 ml supă de legume
- 50 g telemea sau tofu
- sare
- piper
- 100 g margarină sau unt
Mod de preparare:
Cureţi şi speli toate legumele. Tai mărunt ardeii, ceapa şi pălărioarele ciupercilor, apoi le înăbuşi cu 50 g margarină topită, piper, sare şi 50 ml apă.
Topeşti într-o cratiţă 25 g margarină. Presari făina, amesteci, torni treptat supa şi omogenizezi, în sosul îngroşat, încorporezi nucşoara, brânză rasă şi sare.
Ungi o tavă şi aşezi pălărioarele ciupercilor, în care vei repartiza margarina rămasă. Coci preparatul 5 minute în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu.
Umpli pălărioarele cu legume şi cu sos alb. Le introduci în cuptorul cald pentru 15 minute, la foc mediu.
Ciuperci cu sos alb si legume
Pofta buna!