Ciuperci cu sos alb si legume

Printeaza

Ciuperci cu sos alb si legume din: ciuperci, ardei, ceapă, făină, nucşoară, supă de legume, telemea sau tofu, sare, piper, margarina, unt.

Ciuperci_cu_sos_alb_si_legume

Ingrediente:

  • 15 ciuperci
  • 3 ardei
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 praf de nucşoară
  • 150 ml supă de legume
  • 50 g telemea sau tofu
  • sare
  • piper
  • 100 g margarină sau unt

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legu­mele. Tai mărunt ardeii, ceapa şi pălărioarele ciu­percilor, apoi le înăbuşi cu 50 g margarină topită, pi­per, sare şi 50 ml apă.

Topeşti într-o cratiţă 25 g margarină. Presari făina, amesteci, torni trep­tat supa şi omogenizezi, în sosul îngroşat, încorpo­rezi nucşoara, brânză rasă şi sare.

Ungi o tavă şi aşezi pălărioarele ciupercilor, în care vei repartiza margari­na rămasă. Coci preparatul 5 minute în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu.

Umpli pălărioarele cu legume şi cu sos alb. Le introduci în cuptorul cald pentru 15 minute, la foc mediu.

Ciuperci cu sos alb si legume

Ciuperci_cu_sos_alb_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.