Ciuperci cu parmezan si smantana

Printeaza

Ciuperci cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina, parmezan, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Ciuperci_cu_parmezan_si_smantana

  • 300 g ciuperci
  • 150 g smantana
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 50 g parmezan
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi feliază-le. încinge două linguri cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe o farfurie. Adaugă restul de unt peste grăsimea răma­să, iar când s-a topit, pune făina şi amestecă.

După ce s-a îngroşat puţin, toarnă smântână şi laptele şi dă totul în câteva clocote, cât să capete consistenţă.

Stinge focul, pune ciu­percile în sos şi drege gustul de sare şi piper. Unge cu ulei o tavă sau mai multe forme mici, rezistente termic, umple pe jumătate cu ciuperci şi sos, iar dea­supra presară parme­zan din belşug.

Dă la cuptor 15 minute, cât să se rumenească.

Ciuperci cu parmezan si smantana

Ciuperci_cu_parmezan_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.