Ciuperci cu orez şi parmezan

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din: ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci cu orez şi parmezan

  • 500g ciuperci proaspete
  • 300g orez cu bob lung
  • un vârf de cuţit şofran
  • 100g parmezan
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 50ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert întregi, în 1,5 litri apă. După ce au fiert 20 de minute, scoateţi legumele din apă şi strecuraţi supa. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiati-le în feliuţe.

Căliţi-le apoi în ulei până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă. Puneţi orezul spălat în 2-3 ape, peste ciuperci şi adăugaţi supa de legume.

Fierbeţi orezul până când acesta ab­soarbe toată supa, apoi puneţi şofranul şi jumătate din cantitatea de parmezan, dat pe răzătoarea mare.

Adăugaţi uleiul de măsline, omogenizaţi bine şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic. Serviţi preparatul fierbinte, presărat cu parmezanul rămas dat pe răzătoarea mică.

Ciuperci cu orez şi parmezan

Ciuperci cu orez şi parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.