Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie

Printeaza

Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi, ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de merisoare, castane, aluat de foitaj.

Ingrediente:Ciuperci_cu_cartofi_si_ceapa_rosie

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii, taiate sferturi
  • 300 g cartofi, curatati si taiati cuburi de 2,5 cm
  • 800 g ciuperci mici sau taiate in doua
  • 2 linguri piure de rosii
  • 300 m vin rosu
  • 4 crengute rozmarin, tocat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de merisoare sau jeleu de coacaze – optional
  • 250 g castane, tocate
  • 350 g aluat de foitaj

 

Mod de preparare:

Intr-un vas incinge 1 lingură ulei şi rumeneşte ceapa şi cartoful 10 min, uniform, intre timp, prăjeşte ciupercile, pe rând în ulei, până când se rumenesc.

Adaugă piureul de roşii în vasul cu ceapă şi cartof şi fierbe câteva minute, apoi adaugă vinul, rozmarinul şi sosul de soia.

Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 min. Adaugă ciupercile, castanele şi sosul de merişoare – dacă foloseşti- şi continuă să ţii pe foc 10 min. Dacă doreşti poţi răci şi congela în recipient închis ermetic.

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Decupează foitajul cu forma stelată. Aşază bucăţile pe tava tapetată, unge cu lapte şi presară sare grunjoasă şi dă la cuptor 20 min.

Porţionează în boluri şi serveşte cu câteva “stele” din foitaj.

Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie

Ciuperci_cu_cartofi_si_ceapa_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.