Ciuperci cu cartofi si cascaval

Printeaza

Ciuperci cu cartofi si cascaval din: ciuperci, cartofi, cascaval, oua, ceapa, ardei gras, usturoi, piper, ulei, sare.

Ingrediente:Ciuperci_cu_cartofi_si_cascaval

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 200 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 6 căţei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, ardeiul și toacă-le mărunt. Spală ciupercile, iar pe cele mari taie-le felii. Încinge vreo șase linguri cu ulei, călește ceapa, pune apoi ardeiul, iar la final, adaugă ciupercile, usturoiul pisat, un praf de sare și unul de piper. Lasă până ce scade zeama de la ciuperci.

Între timp, pune cartofii la fiert în coajă. Cam după 20 de minute, clătește-i cu apă rece, decojește-i și, când s-au mai răcit, taie-i în felii.

Unge un vas cu ulei și așază un strat de cartofi, altul de ciuperci, rade cașcaval din belșug, apoi continuă în același fel (ultimul strat să fie de cartofi ). Bate ouăle și toarnă-le deasupra cât mai uniform, iar dacă ţi-a rămas cașcaval, presară puţin. Dă la cuptor 20-25 de minute.

Ciuperci cu cartofi si cascaval

Ciuperci_cu_cartofi_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.