Ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez din: ciuperci, ghebe, rascovi, ulei de masline, usturoi, ghimbir, ceapa verde, bulion de pui sau de legume, sos de soia, faina de orez si afine.

Ingrediente:Ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez

  • 10 g ciuperci porcini, deshidratate
  • 150 g ghebe tinere
  • 150 g râşcovi
  • 150 g ciuperci urechi de lemn
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi, mari, tocaţi mărunt
  • 1 lingură ghimbir, tăiat felii fine
  • 6 cepe verzi, tăiate pe diagonală
  • 350 ml bulion de pui sau legume
  • 2 linguri sos de soia
  • 200 g tăiţei subţiri din făină de orez
  • 100 g afine

 

Mod de preparare:

Se spală ciupercile porcini de nisip, apoi se lasă să se înmoaie în apă fierbinte 20 de minute. Se scurg, păstrându-se lichidul în care au stat. Se usucă pe un şervet de bucătărie şi se taie felii subţiri.

Intre timp, se taie ghebele tinere şi râşcovii, se îndepărtează picioruşele ciupercilor urechi de lemn apoi se taie felii subţiri. Se pun deoparte. Se încălzeşte ulei într-un tuci sau într-o tigaie cu fundul gros. Se adaugă usturoi, ghimbir şi ceapă verde şi se prăjeşte rapid 4-5 minute până când s-a rumenit usturoiul. Se adaugă ciupercile şi se continuă prăjirea rapidă încă 2-3 minute.

Se iau 400 de ml din lichidul de la ciuperci şi se adaugă la ciuperci împreună cu bulionul şi sosul de soia. Se pune totul la fiert, apoi se re­duce flacăra şi se fierbe încet, descoperit, 20 de minute, amestecând din când în când.

Intre timp, se pune apă la fiert într-un ibric. Se întind tăiţeii într-un castron mare termorezistent, se acoperă cu apa fiartă şi se lasă la înmuiat 20 de minute, amestecând ocazional. Se adaugă afinele la ciuperci, se măreşte flacăra şi se lasă să fiarbă 2-3 minute până când lichidul din vas s-a îngroşat şi afinele s-au pătruns.

Se scurg tăiţeii, se adaugă peste ciupercile din tuci sau din tigaie şi se scutură pentru a ames­teca. Se pune cu lingura în 6 castroane şi se serveşte cât este încă fierbinte. Murele, coacăzele negre sau zmeura pot înlocui afinele.

Ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez

Ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.