Ciuperci ciobanesti

Printeaza

Ciuperci ciobanesti din: ciuperci, slanina afumata, branza de burduf, urda, piper.

 

 

Ingrediente:Ciuperci ciobanesti

  • 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti)
  • 150 g slănină afumată
  • 200 g brânză de burduf
  • 150 g urdă
  • piper

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina.

Se frământă urda cu brânza.

Se pune în pălării mai întâi tocătura apoi, peste tocătură, brânza cu urdă se piperează.

Se frig pe jar slăbit, cu foarte puţină apă pe fundul tăvii, până se rumeneşte un pic brânza.

 

Pofta buna!

 


 

Poate te intereseaza si:

Ciuperci la gratar cu marar

Ciuperci la gratar cu marar

Ciuperci la gratar cu marar din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ciuperci 100 ml ulei 200 g unt sare piper mărar suc de lămâie   Mod de preparare: Se desfac pălăriile de trunchi, se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de […]

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci din: ciuperci, pulpa de curcan, unt, sare, piper, condimente. Ingrediente:  4 bucati pulpa de curcan dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente   Mod de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript. Intre timp se curata si se spala […]

 

Ciuperci la gratar cu marar

Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar

Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar din: ciuperci, untdelemn, sare, unt, mujdei de usturoi. Ingrediente: 300 g ciuperci untdelemn sare facultativ: unt mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet de apă rece, apoi se aşază cu picioruşul în […]

 

Ciuperci cu vinete si ardei la gratar

Ciuperci cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei de masline, usturoi, otet de mere, cimbru. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 vanata mare 2 ardei capia pentru marinata: 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite otet de mere 1 lingurita de cimbru sau oregano uscat   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Banuiesc ca merge si cu ciuperci din astea mai comune, pe cele din reteta nu prea le gasesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.