Ciuperci a la grec de post

Printeaza

Ciuperci a la grec de post din: ciuperci, ceapa, ulei, vin alb, lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci a la grec de post

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 4 linguri de ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă şi se spală în mai multe ape, după care se taie în lamele. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o cratiţă cu ulei încins. Când începe să se îngălbenească, se adaugă ciupercile, se lasă câteva minute să se călească, apoi se stinge cu vinul şi zeama de lămâie şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul, curăţate, spălate şi tocate foarte fin.

Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine. Se completează cu apă rece cât este necesar pentru a acoperi ciupercile şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cam 1 oră.

Se servesc reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.