Ciulama în ţest

Printeaza

O reteta de ciulama in test din: painici, ciuperci, supa de legume, unt, telina, ceapa verde, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ciulama în ţest

  • 4 pâinici mici (sau chifle)
  • 1 kg ciuperci
  • 1 l supă de legume
  • 2 linguri unt
  • 1 ţelină
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 legătură pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi untul într-o oală, pe foc mediu şi-l lăsaţi să se topească. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ţelina tăiate mărunt. Stingeţi cu puţină apă, iar când ceapa devine lucioasă, adăugaţi ciupercile tăiate mărunt, apoi turnaţi supa.

Lăsaţi să fiarbă 30 de minute, după care adăugaţi amidonul dizolvat în câteva linguri de supă. Condimentaţi după gust şi lăsaţi pe foc până se îngroaşă. Luaţ pâinicile, le scoateţi miezul şi puneţi compoziţia de mai sus.

Înainte de a le servi, introduceţi pâinicile în cuptor pentru 2 minute, radeţi deasupra caşcaval şi presăraţi verdeaţă şi bucăţele de ou fiert. Sunt delicioase şi foarte consistente.

Ciulama în ţest

Ciulama în ţest

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.