Ciulama din carne de pui şi ciuperci

Printeaza

O reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare, piper, apa, malai si sare.

Ingrediente:Ciulama din carne de pui şi ciuperci

  • 1 pui mare
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1  ceapă
  • 2   morcovi
  • 1  rădăcină pătrunjel
  • 2  linguri unt
  • 3  linguri faină
  • 1/2 l supă concentrată de pasăre sau lapte
  • sare
  • piper

pentru mămăligă:

  • 1 l apă caldă
  • 300 g mălai
  • sare

pentru decor:

  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Taie puiul bucăţi şi pune-1 la fiert cu apă cât să le acopere.Lasă să dea în 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi oala şi pune 3-4 l de apă rece. Lasă să fiarbă, la foc mic, cu vasul neacoperit 1 oră. Verifică dacă bucăţile de carne sunt fierte.Curăţă legumele, taie-le bucăţi mari şi pune-le la fiert cu carnea. Adaugă un praf de sare.Spală ciupercile, taie-le codiţele şi pune-le la fiert cu apă caldă. După 20 de minute, scurge apa şi taie ciupercile şi codiţele felii.

Scoate carnea din supă, înlătură oasele, taie bucăţi foarte mici şi pune-le peste ciuperci.Topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă faina, ameste­când continuu. Subţiază ciulamaua cu supa concentrată de pasăre turnată câte puţin (foto 1). Amestecă mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Când ai terminat supa (sau laptele), trebuie să ai în vasul în care ai făcut sosul un amestec de consistenţa unei smântâni groase. Pune carnea şi ciupercile, sărează şi piperează, după gust şi mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Serveşte-o cu mămăligă caldă.

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.