Ciulama de vitel cu legume

Printeaza

Ciulama de vitel cu legume din: carne de vitel, unt, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamai, faina, vin, sare, piper.

Ingrediente:Ciulama de vitel cu legume

  • un kg cuburi de carne de viţel
  • 100 g unt
  • 2-3 morcovi
  • o ceapă mare
  • o conservă mică ciuperci tăiate
  • un pahar mic smântână
  • sucul unei lămâi
  • un gălbenuş
  • 2 linguri făină
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se rumeneşte uniform în unt şi apoi se presară făina. Se amestecă bine, se adaugă 200 ml apă şi vinul. Se mai adaugă apă dacă lichidul nu acoperă carnea.

Se adaugă morcovii rondele, ceapa, ciupercile şi se lasă să fiarbă 90 de minute, adăugând apă, dacă este necesar.

Se amestecă smântână cu gălbenuşul şi sucul de lămâie şi se adaugă în mâncare numai după ce carnea a fiert. Se amestecă şi se trage imediat de pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.