Ciulama de spanac cu mamaliga

Printeaza

Ciulama de spanac cu mamaliga din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, marar, sare, piper, concentrat de legume, menta, mamaliga.

Ingrediente:Ciulama de spanac cu mamaliga

  • 500 g spanac
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1 cub concentrat de legume
  • 2 frunze mentă
  • mamaliga, pentru servire

 

Mod de preparare:

Speli bine spanacul şi îl dai în clocot 5-6 minute, apoi îl scurgi.

Ceapa şi usturoiul mărunţite bine le căleşti în ulei, iar între timp toci spanacul.

Peste ceapă şi usturoi pui o cană cu apă şi 2 linguri cu făină şi amesteci pentru câteva minute, apoi adaugi spanacul şi frunzele de mentă şi le laşi să fiarbă la foc mic 6-8 minute.

Adaugi sare, piper, cubul de concentrat de legume şi mărarul tocat mărunt, apoi iei ciulamaua de pe foc.

O serveşti cu mămăligă caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Spanac cu oua la cuptor

Reteta spanac cu oua

Reteta spanac cu oua din: spanac, ulei, sare, ceapa, bulion, faina, oua. Ingrediente: 3-4 kg spanac ulei sare 1 ceapă 2 linguri bulion 1 lingură făină ouă (în funcţie de câte persoane sunt)   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl alegi frunză cu frunză, le speli foarte bine, încât să nu rămână nisip sau pământ […]

 

Ciulama de urzici

Ciulama de urzici

O reteta delicioasa de ciulama de urzici, ulei, malai, ceapa verde, usturoi, oua, sare. Poate iti place: Mancarica de urzici cu usturoi Urzici cu usturoi si leustean Bors de urzici si zarzavat   Ingrediente: 1 kg de urzici 4 linguri ulei 100 g mălai 4 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 4 ouă sare […]

 

Mancarica de spanac cu marar

Mancarica de spanac cu marar

Mancarica de spanac cu marar  Ingrediente: 1 kg spanac 2 legături mărar 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras 1 morcov 1 roşie 2 linguri făină 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul şi-l laşi în apă rece. Cureţi şi ardeiul, morcovul şi ceapa şi le tai mărunt sau le treci prin râzătoare, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.