Ciulama de pui cu verdeata

Printeaza

Ciulama de pui din: ciocanele de pui, sare, piper, unt, lapte, faina, patrunjel.

Ingrediente:Ciulama de pui cu verdeata

  • 8 ciocanele de pui
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • un litru lapte
  • 4 linguri rase de faina
  • o legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentea­ză cu sare, piper, se ung cu unt şi se lasă câteva minute la rece.

Separat într-o tigaie se pun câteva linguri de ulei, se lasă focul la mic şi se pun ciolăne­lele la prăjit. Se rumenesc bine pe o parte şi pe cealaltă şi după ce s-au pătruns se lasă să se curgă pe un prosop absorbant.

Intr-o cratiţă de 2 litri se topeşte restul de unt, se ames­tecă cu făina, cu supa, iar dacă nu aveţi supă puteţi să folosiţi un cub de supă, apoi puneţi laptele călduţ şi amestecaţi încontinuu să nu se prindă până se obţine ciu­lamaua.

Se pun ciolănelele în ciula­ma şi se acoperă cu un capac câteva minute până se înă­buşe şi se se servesc ornate cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu mămăligă caldă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.