Ciulama de ciuperci de post

Printeaza

Ciulama de ciuperci de post din: ciuperci, faina, margarina, lapte de soia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciulama de ciuperci de post

  • 500 g ciuperci
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri margarina
  • 2 cani de lapte de soia
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie în formă de lame şi se înăbuşă în 2 linguri de margarină. Dacă este nevoie, se adaugă şi puţină apă călduţă.
în timp ce se înăbuşă, în altă cratiţă se înfierbântă 1 lingură de margarină şi se căleşte făina, pe care se stinge cu o cană de lapte din soia. Se lasă să fiarbă pe foc domol, amesţecând mereu cu lingura de lemn.
Când începe să se îngroaşe, se adaugă ciupercile şi laptele rămas, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă şă fiarbă încă circa jumătate de oră.
Când se ia de pe foc, se pune deasupra margarina rămasă, pentru a nu se forma o crustă la suprafaţă. E de preferat să se servească cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.