Ciorbita de praz

Printeaza

Ciorbita de praz din: paz, ceapa, telina, orez, ulei, patrunjel, leustean, bulion, bors, sare.

Ingrediente:Ciorbita_de_praz

  • 1 kg praz
  • 100 g ceapă
  • 1,5 l apă fiartă împreună cu 2-3 linguri de condiment vegetal
  • 50 g ţelină
  • 30 g orez
  • 50 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 l borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi apa împreună cu condimentul vegetal, pentru a obţine zeama pentru ciorbiţă. In această zeamă, pui ceapa tăiată mărunt, orezul şi ţelina şi fierbi 30 de minute.

Cureţi prazul, îl tai felii şi îl adaugi în ciorbă împreună cu uleiul, lăsând totul la fiert timp de 20 de minute.

Adaugi borşul clocotit separat şi bulionul. Mai clocoteşti puţin, sărezi după gust şi presari frunze de leuştean şi pătrunjel tăiate mărunt.

Ciorbita de praz

Ciorbita_de_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.