Ciorbita de fasole uscata
PrinteazaCiorbita de fasole uscata din: fasole uscata, morcov, pastarnac, ceapa, untdelemn, sare, patrunjel verde.
- 300 g fasole uscată
- un morcov
- un păstârnac
- un pătrunjel
- 2 cepe
- 2 linguri de untdelemn
- sare şi pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea, aleasă, se spală şi se pune să fiarbă cu apă rece. Când dă în primul clocot se schimbă apa şi se înlocuieşte cu apă fierbinte.
Se adaugă apoi ceapa, spălată, curăţată, tăiată mărunt, iar când fasolea este pe jumătate fiartă se pune şi zarzavatul, spălat, curăţat, tăiat subţire. Când pieliţa fasolei plesneşte, se adaugă şi sarea. In timpul verii se pun felii de roşii şi de ardei.
Când fasolea este fiartă bine, se serveşte cu pătrunjel verde, spălat, curăţat, tocat.
Pofta buna!
Imi place ciorba de fasole. Trebuie insa folosita o fasole buna, care fierbe repede. Ciorba de fasole se potriveste foarte bine cu afumatura. O sa fac aceasta reteta, dar o sa adaug si niste costita afumata.