Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

  • 900 g peşte file
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roşu
  • 5 roşii coapte
  • 1 dovlecel mic
  • 1 legătură ţelină
  • 1 cub de concentrat de legume dizolvat într-o lingură de apă
  • 1 fir de praz
  • 2 pahare mici de iaurt
  • sare
  • piper alb
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • 1 frunză de oregano
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură vin alb
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl laşi să se scurgă. Tai ceapa şi dovlecelul mărunt (după ce au fost curăţate), la fel şi ardeiul gras. Căleşti legumele în uleiul de măsline, condimentezi cu piper şi sare, adaugi vinul alb, după care introduci peştele tăiat bucăţele. Laşi 5 minute pe foc să fiarbă, apoi adaugi concentratul de legume.

Două pahare de iaurt le amesteci cu pătrunjelul, mărarul şi oregano, toate verzi, tocate mărunt, lei vasul de pe foc şi adaugi acest sos peste ciorbiţă, amestecând până de­vine cremoasă.

Acreşti cu zeamă de lămâie după gust. Când serveşti ciorba, pe care o laşi să se mai răcească, ornezi cu praz tăiat rondele şi cu frunze oregano.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.