Ciorbe si supe: Supă de perişoare

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu perisoare, carne de vita, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, orez, ou, patrunjel, fidea, sare, piper

Ingrediente:Supă de perişoare

  • 1 kg piept de vită
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceaşcă de orez fiert
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel verde tocat
  • 100 g fidea (sau tăiţei subţiri de casă)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune carnea la fiert în apă rece, cam 3 l, cu sare. Lasă la foc potrivit şi adună spuma când este nevoie. între timp, curăţă şi taie rădăcinoasele. Separat, pune fideaua la fiert în apă cu sare. Când nu se mai ridică spumă, adaugă zarzavatul şi ceapa întreagă.

Lasă să fiarbă bine. Scoate carnea şi ceapa şi dă supa deoparte. Trece carnea şi ceapa prin maşina de tocat, adaugă oul şi orezul fiert. Potriveşte de sare şi piper.

Pune din nou supa la foc, când dă în clocot, formează perişoare din carnea tocată şi pune-le în oală. Adaugă fideaua. Amestecă puţin, lasă să dea în câteva clocote şi adaugă pătrunjelul.

Supă de perişoare

Supă de perişoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.