Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantana

Printeaza

O reteta gustoasa de bors de miel cu smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa verde, rosii, leustean, sare, galbenusuri.

Ingrediente:Bors de miel cu smantana

  • 1 kg carne de miel
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 1 telină
  • 2 legături ceapă verde
  • 200 fi roşii din conservă
  • 500 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • sare
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g smântână

Mod de preparare:

Se opăreşte carnea tăia­tă bucăţi, se clăteşte în apă rece, după care se pu­ne la fiert în 4 litri de apă. Se adună spuma care se mai formează, se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate cubuleţe sau da­te pe răzătoarea mare.

Du­pă 10 minute, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute.

Când carnea şi legume­le sunt aproape fierte, se adaugă roşiile din con­servă tăiate cubuleţe, apă, dacă mai este nevoie, şi se mai lasă 10-15 minute să fiarbă. Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit şi se amestecă smântână cu găl­benuşurile.

Se ia cu polo­nicul din zeamă si se toarna peste smantana pana aceasta ajunge la tempera­tura ciorbei. Se pune îna­poi în oală, se opreşte focul şi se presară leuşteanul to­cat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.