Ciorba taraneasca

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, patrunjel, bors.

Ingrediente:Ciorba taraneasca

  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 100 g porumb
  • 50 g ţelină
  • 3-4 cartofi
  • 50 g mazăre fiartă
  • un dovlecel
  • sare
  • piper
  • o lingură ulei
  • 300 ml suc de roşii
  • 1 l bors
  • 200 g smântână
  • o legătură pătrunjel
  • o linguriţă ulei

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt sau se dau pe răzătoarea mică, apoi se călesc câteva minute în uleiul de măsline.

Legumele se pun să fiarbă în apă cu sare si cu un praf de piper.

Mazărea şi porumbul se trec prin câteva jeturi de apă călduţă şi se adaugă în ciorbă, apoi se toarnă sucul de roşii.

După ce au fiert le­gumele, se pune se condimentează cu sare şi piper. Ciorba se serveşte cu smântână şi se ornează cu pătrunjel verde.

Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.