Ciorba taraneasca de peste sarat

Printeaza

Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper pisat; când acestea fierb, punem şi peştele cu puţin hrean ras.

După ce peştele este fiert, frecăm o lingură de faină cu 2-3 lin­guri oţet, într-o altă oală, peste care punem tot câte puţină ciorbă, tot atunci, mestecând bine, lăsând-o să mai dea odată în clocot, apoi servim.

Dacă ciorba nu este destul de acră, mai adăugăm oţet, după plac.

Ciorba taraneasca de peste sarat

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.