Ciorba taraneasca de cocos
PrinteazaCiorba taraneasca de cocos din: cocos, ceapa, morcovi, bulion, fidea, oua, gris, telina, ardei gras, concentra de legume, concentrat de bors.
- 1 cocoş de ţară
- 2 cepe mari
- 2 morcovi potriviţi ca mărime
- 1 cană de bulion
- 2 rotocoale de fidea
- 2 ouă
- 200 g griş pentru găluşte
- frunze de la 1 ţelină
- 1 ardei gras roşu, verde sau galben
- 2 linguri concentgrat de legume
- concentrat de bors
Mod de preparare:
Cureţi cocoşul, îl speli, îl porţionezi şi îl pui într-o oală de 8 litri cu apă, cât să acopere 3/4 din oală. Adaugi şi 2 linguri de concentrat de legume.
După ce a fiert timp de o oră, toci ceapa şi morcovul, apoi şi ardeiul gras şi le adaugi în oală. Pui şi bulionul. Când este totul fiert, pui fideaua. Baţi bine ouăle cu o furculiţă şi le amesteci cu grisul.
Cu o lingură pui găluştile în ciorbă. Toci ţelina mărunt şi, totodată, adaugi şi concentratul de bors după gust.
După ce ai pus găluştile în ciorbă, mai laşi ciorba pe foc cel mult un sfert de oră.
Ciorba taraneasca de cocos
Pofta buna!