Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Printeaza

O reteta de ciorba de sfecla si castraveti din: sfecla rosie, castraveti, ceapa verde, salata verde, lapte batut, smantana, zahar, oua si marar.

Ingrediente:Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

  • 750 g sfeclă roşie
  • 600 g castraveţi proaspeţi
  • 250 g ceapă verde
  • 250 g salată verde
  • 2 l lapte bătut
  • 100 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă
  • 2 legături mărar

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sfecla şi o daţi pe răzătoarea mare. Spălaţi ceapa şi castraveţii, apoi salata, frunză cu frunză. Tăiaţi mărunt castraveţii şi ceapa, iar salata, în fâşii.

Într-o oală cu 1,5 litri apă fierbinte, puneţi la fiert legumele, începând cu sfecla şi continuând cu ceapa, castraveţii şi salata.

Separat fierbeţi ouăle tari, apoi le curăţaţi şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt aproape fierte, adaugaţi laptele, zahărul şi ouăle.

Lăsaţi să mai dea în câteva clocote, apoi stingeţi focul şi presăraţi mărarul fin tocat. Serviţi ciorba cu smântână.

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.